Ochelari de soare QVision

Stiati ca razele nocive ale soarelui va pot afecta vederea si pot facilita aparitia bolilor de ochi? Vestea buna este ca toate aceste riscuri pot fi reduse prin purtarea unor ochelari de soare care reduc cu 100 transmiterea razelor UVA si UVB. Dar sunt multe mituri legate de ochelarii de soare, mai jos va redam pe cele mai frecvente sapte.

Mit1: Ochelarii de soare sunt numai pentru zilele cu soare

Fals. Razele UV trec prin nori. Indiferent de sezon expunerea la soare poate creste riscul aparitiei unor boli de vedere cu efecte grave, cum ar fi cataracta si cancerul. Soarele care se reflecta pe gheata poate duce la fotokeratita, o boala dureroasa cunoscuta si sub numele de orbire de zapada.

Mit 2: Bebelusii si copii nu trebuie sa poarte ochelari de soare

Fals. Copii sunt la fel de expusi la razele nocive ale soarelui precum adultii. Vederea lor trebuie protejata din timp.

Mit 3: Ochelarii de soare ieftini nu asigura protectie

Fals. Ochelarii de soare nu trebuie sa coste o avere ca sa ofere protectie. Variantele de ochelari marcate cu 100 protectie UV sunt la fel de eficiente ca si cele mai scumpe, de firma.

Mit 4: Marimea nu conteaza

Fals. Cu cat mai bine acopera ochiul, cu atat mai eficiente sunt ochelarii de soare. La cumpararea ochelarilor alegeti cu incredere variantele care acopera ochii si pe partile laterale si astfel previn intrarea razelor UVA si UVB prin aceste zone.

Mit 5: Lentilele polarizate ofera mai multa protectie

Fals. Lentilele polarizate nu blocheaza mai mult razele, dar sunt mai eficiente in reducerea reflectiilor de pe masini, apa sau pavaj, iar in acest fel aceste activitati devin mai placute.

Mit 6: Lentilele mai inchise la culoare ofera mai multa protectie

Fals. Lentilele mai inchise nu sunt un indicator al protectiei impotriva razelor UV. Asigurati-va in schimb ca pe eticheta apare: 100% protectie impotriva razelor UV.

Mit 7: Lentilele colorate ofera mai multa protectie

Fals. Lentilele albastre, verzi sau gri nu ofera mai multa protectie, dar in schimb asigura mai mult contrast si prin asta activitatile sportive, cum ar fi golful sau softball-ul sunt mai placute.

Sanatatea ochilor trebuie protejati la fel de eficient si cu atentie maxima cum protejam si pielea impotriva razelor nocive ale soarelui. Purtarea ochelarilor de soare cu protectie 100% impotriva razelor UV reprezinta o modalitate eficienta, ieftina si asigura protectie pe parcursul unui an intreg.