Operația de ptoză palpebrală

Operația de ptoză palpebrală

Operația de ptoză palpebrală, cunoscută și sub numele de blefaroplastie pentru ptoză, este o procedură chirurgicală efectuată pentru a corecta căderea sau lăsarea pleoapelor superioare. Ptoza palpebrală este o condiție medicală în care mușchiul care ridică pleoapa devine slab sau disfuncțional, ceea ce duce la o diminuare a câmpului vizual și poate crea o expresie facială obosită sau îmbătrânită.

Cum se desfășoară operația de ptoză palpebrală?

Procedura de corecție a ptozei palpebrale este efectuată de un chirurg oftalmologic specializat în chirurgia pleoapelor.

Înainte de a se decide pentru operație, pacientul va trece printr-o evaluare completă a ochilor și pleoapelor sale. Medicul va determina gradul de ptoză și va discuta așteptările și rezultatele posibile cu pacientul.

În timpul operației, pacientul va fi anesteziat local sau, în unele cazuri, cu anestezie generală. Alegerea anesteziei depinde de complexitatea procedurii și preferințele pacientului. Chirurgul va face o incizie în pliul natural al pleoapei superioare pentru a avea acces la mușchiul responsabil de ridicarea pleoapei. Această incizie este de obicei invizibilă după vindecare.

Mușchiul sau mușchii care ridică pleoapa vor fi reanexați și fortificați pentru a asigura un efect de ridicare corespunzător. După ce ajustările au fost făcute, chirurgul va închide incizia cu atenție, folosind fire de sutură foarte subțiri. Aceste fire de sutură pot fi absorbabile sau pot necesita eliminare ulterioară, în funcție de preferința medicului.

După operație, pacientul va trebui să se recupereze acasă. În primele zile, este posibil să apară umflături și echimoze (vânătăi), dar acestea vor dispărea treptat. Chirurgul va oferi instrucțiuni pentru îngrijirea postoperatorie, inclusiv utilizarea unor picături oftalmice și comprese reci pentru a ajuta la reducerea inflamației.

Cine este candidatul potrivit pentru operația de ptoză palpebrală?

Nu toți pacienții cu ptoză palpebrală necesită o intervenție chirurgicală. Candidații potriviți pentru această procedură includ:

  1. Pacienții cu ptoză palpebrală semnificativă care afectează câmpul vizual sau creează dificultăți în vedere.
  2. Pacienții care prezintă disconfort sau oboseală constantă datorată efortului depus pentru a menține pleoapele deschise.
  3. Pacienții cu un aspect facial obosit sau îmbătrânit datorită ptozei palpebrale.

Este important ca pacientul să fie în stare bună de sănătate și să aibă așteptări realiste cu privire la rezultatele chirurgiei. Chirurgul oftalmologic sau plastic va evalua fiecare caz în parte și va discuta cu pacientul dacă operația este cea mai bună opțiune.

Ce așteptări pot avea pacienții de la operația de ptoză palpebrală?

Operația de ptoză palpebrală poate avea mai multe beneficii. Pacienții pot observa o îmbunătățire semnificativă a câmpului lor vizual, ceea ce poate face activitățile zilnice, precum cititul sau condusul, mai ușoare și mai sigure. Eliminarea ptozei palpebrale poate da feței un aspect mai tânăr și mai odihnit. Aceasta poate contribui la creșterea încrederii în sine și îmbunătățirea calității vieții. După operație, pacienții pot simți mai puțin efort sau oboseală la nivelul ochilor, ceea ce poate îmbunătăți confortul lor general.

Descoperă, în pozele de mai jos, pacienții Q-Vision, atât adulți, cât și copii și felul în care operația de ptoză palpebrală a îmbunătățit aspectul feței, dar implicit și calitatea vieții lor.

Te aşteptăm cu drag la o consultaţie de specialitate!

Programare