Aparatură

Împreună cu experiența bogată a medicilor Q Vision și cu grija pentru fiecare pacient, aparatura clinicii ne ajută să găsim cele mai bune, eficiente și sigure soluții pentru fiecare situație în parte. Echipamentele din clinica noastră provin de la producători consacrați în domeniu: Carl Zeiss (Germania), Bausch + Lomb (SUA), Huvitz (Korea), Accutome (SUA), Optopal și alții.


Microscop oftalmologic Zeiss


Oferă rezoluție foarte mare, contrast ridicat, claritate foarte bună a imaginilor și confort pacienților prin expunerea la lumină redusă în timpul operațiilor. Se folosește în operațiile de cataractă, strabism, glaucom pentru o chirurgie precisă și sigură.

Facoemulsificator Stellaris – Bausch & Lomb (SUA)

Pentru chirurgia cataractei prin procedura de facoemulsificare cu ultrasunete, o metodă modernă și actuală care face posibilă o recuperare rapidă și oferă riscuri intraoperatorii foarte mici, precizie chirurgicală la nivel de microni.

Tomograf ocular Zeiss (OPT, Germania)

Instrument de diagnostic complex, de o mare acuratețe și precizie. Reprezintă una din investigațiile oftalmologice de ultimă generație care perimte diagnosticarea precoce, tratamentul țintit și urmărirea corectă a unei game variate de afecțiuni oculare. Oferă o analiză de înaltă rezoluție , rapidă, non-invazivă a structurilor oculare. Permite de asemenea diagnosticări precoce și un managment avansat al glaucomului.

Ecograf Ocular Accutome (SUA)



Reprezintă ultima generație de scanner cu ultrasunete, de înaltă rezoluție, folosit în oftalmologie. Oferă o metodă imaginstică deosebit de utilă în diagnosticarea și urmărirea anumitor afecțiuni oftalmologice. Vine în sprijinul medicului oftalmolog în special atunci când nu se poate examina oftalmoscopic structurile posterioare ale globului ocular din cauza unor condiții patologice cum ar fi cataracta sau hemoragiile în vitros. De asemenea, ecografia oculară are un rol important în diagnosticul unor urgențe medicale cum ar fi perforația oculară, hematomul retrobulbar, dezlipirea de retină, subluxația de cristalin, hemoragiile în vitros, corpi străini intraoculari, precum și depistarea unor formațiuni tumorale intraoculare.


Aparat pentru examinarea câmpului vizual (perimetru computerizat – OPTOPOL)

Are ca și scop stabilirea funcționalității nervului optic. Permietru computerizat OPTOPOL este un sistem modern ce permite utilizarea mai multor tipuri de teste în funcție de nevoile pacienților. Permite atât definirea unui prag de sensibilitate pentru o anumită zonă a retinei, cât și efectuarea unor teste de evaluare rapidă. Realizarea câmpului vizual este o metodă nedureroasă, non-invazivă care măsoară sensibilitatea retiniană în diferite zone ale câmpului vizual. Are o importanță deosebită în diagnosticarea și urmărirea glaucomului și a afecțiunilor neuroftalmologice.


PlusOptix (Autorefratometru pediatric)

  • Detarminarea precoce a deficiențelor de vedere la copii, încă de la vârsta de 6 luni.
    Avantajele PlusOptix:
  • Măsurarea este confortabilă (non-contact), non-invazivă și precisă, iar timpul de examinzare este scurt (5 secunde),
  • Permite diagnosticul precoce al strabismului,
  • Monitorizarea copiilor cu nistagmus,
  • Detectează anizocoria prin măsurarea pupilei la ambii ochi simultan.


Biometru ocular Accutome (SUA)

Este un aparat utilizat pentru a determina valoarea cristalinului artificial ce urmează a se implanta în timpul operației de cataractă sau în cazul chirurgiei refractive cristliniene. Are un rol esențial în rezultatele postoperatorii, de corectitudinea execuției depinde valoarea viciului de refracție postoperator. Acest aparat ne permite o precizie înaltă în stabilirea valorii implantului cristalinian.


Pahimetru cornean Huvitz (Korea)

Se utilizează în scop diagnostic (distrofii corneene, keratocon) sau preoperator pentru pacienții care urmează a fi selectați pentru chirurgia refractivă corneeană (uneori fiind un criteriu de excludere). Este un aparat nou care ajustează tensiunea intraoculară în funcție de grosimea corneei, conform noului ghid terapeutic în glaucom.


Microscop specular (CSO – Italia)

Evaluează numărul, densitatea și structura celulelor endoteliale ale corneei, adică stratul cel mai profund al acesteia cu rol foarte important în menținerea transparenței sale. Efectuată în cadrul diferitelor forme de patologie corneeană, dar și înainte de operația de cataractă, întrucât la fiecare operație de cataractă se pierde un anumit număr din aceste celule, astfel încât să ne asigurăm că rezultatul postoperator va fi cel satisfăcător.


Laser YAG (Optotek)

Pentru tratamentul cataractei secundare, una din cele mai frecvente complicații care poate să apară în urma operației de cataractă. Mulțumită tehnologiei recente, a laserului YAG, aceasta nu mai este o problemă în cazuistica oculară. Este o procedură simplă care se realizează în cabinet, scurtă, nedureroasă și fără restricții ulterioare, recuperarea vederii fiind imediată.


Iridotomia laser pentru tratarea glaucomului

Iridotomia laser este o procedură care constă în realizarea unui canal de scurgere prin iris pentru umoarea apoasă, pentru a faclilita eliminarea acesteia. Glaucomul este o boală care, netratată, duce la orbire. Se indică în tratarea glaucomului atunci când tratamentul medicamentos nu mai este eficient și în glaucomul cu unghi închis pentru a preveni atacul de glaucom care este o urgență oftalmologică cu risc de pieredere definitivă a vederii.