ARTICOLE

Importanța lentilelor de policarbonat pentru siguranța ochilor

Siguranța ochilor noştri este extrem de importantă şi cu toţii ne dorim să o prezervăm cât mai mult timp. De aceea, când vine vorba despre siguranţă, lentilele din policarbonat sau lentilele Trivex reprezintă cele mai bune alegeri pentru ochelarii de vedere, ochelarii de soare, ochelarii pentru activităţile sportive si mai ales pentru ochelarii copiilor.

Atât lentilele din policarbonat cât şi cele Trivex sunt mai subțiri și mai ușoare decât lentilele obişnuite din plastic, oferă 100% protecţie împotriva radiaţiilor dăunătoare UV şi sunt cu mult mai rezistente la impact decât lentilele obișnuite din plastic sau sticlă.

Lentilele din policarbonat au devenit deja standardul pentru ochelarii de protecție, ochelarii pentru sport și cei pentru copii. Datorită rezistenţei mari la impact comparativ cu lentilele din plastic obişnuite, lentilele din policarbonat reprezintă o alegere excelentă pentru modelele de ochelari fără rame.

Cele mai multe lentile din plastic sunt realizate printr-un proces de turnare a unui material plastic în formă lichidă într-o matriţă, iar solidificarea materialului în această formă duce în final la crearea lentilei. Policarbonatul în schimb este un termoplastic care se află în formă solidă, de fulgi.. În procesul de producţie a lentilelor, numit turnare prin injectare, fulgii sunt încălziţi până se topesc, apoi sunt injectaţi rapid în matriţa de lentile şi comprimaţi la o presiune ridicată, pentru ca în final să fie răciţi pentru a forma lentila.

Lentilele Trivex, la fel ca şi cele din policarbonat sunt subţiri, uşoare şi mult mai rezistente la impact decât lentilele obişnuite din plastic sau sticlă. Lentilele Trivex sunt compuse dintr-un monomer pe bază de uretan și sunt realizate printr-un proces de turnare similar celui în care sunt realizate lentilele obişnuite din plastic, astfel încât copii sunt lipsiți total de accidente oculare în momentul purtării unor astfel de lentile.

Rezistența mare la impact a lentilelor din policarbonat și Trivex, comparativ cu lentilele de sticlă și plastic obișnuite, inclusiv cu alte lentile cu indice de refracție ridicat, este datorată faptului că aceste materiale ușoare pot absorbi energie fără a fractura lentila.

Totuși, lentilele de ochelari din policarbonat şi Trivex reprezintă doar o parte a soluției de siguranță. Pentru cea mai bună protecție a ochilor noştri, este bine să investim în rame de calitate ridicată sau special concepute, ca de exemplu cele pentru ochelarii destinați activităţilor sportive. Ramele obişnuite de ochelari nu sunt create pentru protecţie și nu oferă o siguranță ridicată, astfel că se poate ajunge la accidente grave ale ochilor în urma ruperii ramelor şi desprinderii lentilelor, de aceea, este necesară consultarea specialistului optometrist pentru alegerea celor mai sigure rame.

În cazul ochelarilor pentru copii, este cel mai indicat să alegem rame robuste şi lentile din policarbonat sau lentile Trivex. Alegerea unor lentile şi rame de ochelari rezistente la impact reprezintă un pas important în protejarea ochilor celor mici pe tot parcursul zilei şi conservarea unei bune vederi de-a lungul vieţii.

Optometristul sau consilierul de vânzări vă poate oferi detaliile de care aveți nevoie pentru a face cea mai bună alegere a lentilelor și a ramelor, conform nevoilor specifice şi bugetului disponibi.

Vă așteptăm cu drag la centrul privat de oftalmologie Q Vision unde specialiștii noștri vă vor consilia în găsirea ochelarilor potriviți și se vor îngriji de siguranța și sănătatea ochilor dumneavoastră!

– – – –

Autor articol: Alexandra Vezeteu, Optometrist Q Vision

Q Vision, centru privat de oftalmologie:
Adresă: Strada Nicolae Pascaly nr. 7, Cluj
Telefon: +4 0264 70 20 40 / +4 0786 16 00 64
E-mail: [email protected]
Facebook: Q Vision
Program: Luni – Vineri: 8:00 – 20:00. Sâmbătă și duminică: închis.

Te aşteptăm cu drag la o consultaţie de specialitate!

Programare