ARTICOLE

Hugo Boss: Află povestea brandului

Hugo Boss este o renumită casă de modă care îşi are sediul în oraşul Metzingen din Germania, locul în care a fost fondată compania în anul 1923, de către croitorul Hugo Boss. Acesta, a început prin a face haine de protecţie pentru muncitorii din fabrici, după care a ajuns principalul furnizor al uniformelor trupelor SA şi SS.

Hugo Boss, fondatorul celebrului brand german
Hugo Boss, fondatorul celebrului brand german

Denumirea brandului provine de la fondatorul acestuia Hugo Ferdinand Boss (1885–1948) care, în 1930, a intrat în faliment din cauza condiţiilor economice dificile prin care trecea Germania. El nu s-a lăsat descurajat, astfel că în 1931 a deschis o nouă afacere şi s-a alăturat grupării naziste. O dată cu creşterea lui Adolf Hitler în popularitate, afacerea lui Hugo Boss se dezvoltă, devenind principalul furnizor al uniformelor trupelor SA şi SS.

Câteva modele din primele uniforme create de Hugo Boss

După înfrângerea Germaniei în anul 1945 și terminarea celui de-al doilea război mondial, Hugo Boss a fost acuzat că a colaborat cu naziştii şi a trebuit să plătească daune serioase. El a decedat în 1948, dar afacerea sa a mers mai departe, astfel că în anul 1953, brandul Hugo Boss a început să facă costume pentru bărbaţi.

La 19 ani de la moartea fondatorului, compania a fost preluată de nepoţii acestuia Uwe şi Jochen Holy, iar aceştia au început să facă costume maro, verzi, albastre şi negre. Datorită preţurilor peste medie şi a faptului că costumele aveau un design tineresc, cei doi au reuşit să genereze venituri și să facă faţă competiţiei. În plus, aceştia au început să introducă materiale din Italia, mai uşoare faţă de cele grele folosite la costumele tradiţionale germane.

Creșterea și dezvoltarea brandului Hugo Boss din 1960 și până azi:

  • În anii 60′-70′ costumele Boss ajung un simbol al calităţii printre bărbaţi.
  • În 1972, brandul începe să sponsorizeze competiţiile de Formula Unu.
  • În 1976 costumele Boss încep să devină populare pe continentul american datorită asocierii de imagine cu actorul Sylvester Stallone.
  • În anul 1977, Hugo Boss este înregistrat oficial ca şi brand.
  • În 1985, începe să sponsorizeze turnee de golf şi tenis.
  • În 1989, Hugo Boss primește licenţa pentru a confecţiona ochelari de vedere şi de soare. Cu un design aparte și materiale unice precum titanul, acetatul ,optylul sau metalul în diferitele lui combinații, ochelarii brandului german se fac remarcați încă de la aparție.
  • În 1990, brandul se orientează către îmbrăcămintea sport și casual, astfel că în anul 1993, compania lansează încă două branduri: Hugo şi Baldessarini, dar și prima linie vestimentară pentru femei, linie care cuprinde topuri, rochii, lenjerie și încălțăminte.
  • În 1994 scot pe piață primul parfum.
  • În 1995 primesc licenţă pentru a confecţiona încălţăminte, iar în 1996, primesc licenţă pentru ceasuri.
  • În 2005, lansează produse de îngrijire pentru bărbaţi.

Acum, marca și produsele Hugo Boss se adresează deopotrivă bărbaților și femeilor care caută să adopte un stil elegant, celor cu un caracter puternic și cu un dezvoltat spirit de lider.

Atât ramele de vedere cât și cele de soare le găsiți în cadrul clinicii noastre Q Vision, un loc unde le puteți proba și unde veți putea primi consiliere de cea mai înaltă calitate pentru găsirea celei mai potrivite perechi.

Vă așteptăm cu drag!

– – – –

Q Vision, centru privat de oftalmologie:
Adresă: Strada Nicolae Pascaly nr. 7, Cluj
Telefon: +4 0264 70 20 40 / +4 0786 16 00 64
E-mail: [email protected]
Facebook: Q Vision
Program: Luni – Vineri: 8:00 – 20:00. Sâmbătă și duminică: închis.

Te aşteptăm cu drag la o consultaţie de specialitate!

Programare