Corectarea problemelor de vedere cu aparatul laser Zeiss Excimer MEL 90

Corectarea problemelor de vedere cu aparatul laser Zeiss Excimer MEL 90

Clinica Q-Vision, condusă de Dr. Oana Rusu, medic primar oftalmolog, vine în întămpinarea problemelor Dvs. privind portul ochelarilor și aduce în Cluj cel mai performant laser de tratare a viciilor de refracție: laserul Zeiss Excimer MEL 90.

lazae zeis excimer mel 9

Laserul Zeiss Excimer MEL 90 reprezintă cea mai modernă tehnologie în ceea ce privește tratarea viciilor de refracție reprezentate de miopie, hipermetropie, astigmatism și presbiopie. Această tehnologie permite efectuarea intervenției în mod complet automatizat, doar pe baza datelor introduse de medic.

Vorbim așadar de o operație:

  • minim invazivă,
  • complet sigură, realizată în mod automat și
  • cu rezultate stabile în timp.

OFERTĂ PROMOȚIONALĂ


4000 de lei/intervenție la ambii ochi

Doar în perioada noiembrie 2021-ianuarie 2022

Pachetul de analiză pre-operator costă: 350 lei

Ce este un viciu de refracție?

Ochiul are patru medii transparente: corneea, umoarea apoasă, cristalinul și corpul vitros. La nivelul ochiului, fiecare rază de lumină își modifică direcția, rezultatul acestei modificări fiind chiar proiectarea imaginilor pe retină. În acest fel funcționează un ochi sănătos, emetrop.

Ce se întâmplă când imaginea nu se proiectează în mod corect pe retină? Ei bine, în aceste momente, privirea nu mai este clară, ci încețoșată.

Identificăm ca fiind viciu de refracție miopia, hipermetropia, astigmatismul și presbiopia – un caz mai aparte, de multe ori exclus din listă.

Miopia – Ce este? Care sunt cauzele miopiei?

Miopia este unul dintre viciile de refracție cu care tot mai multe persoane încep să se confrunte. În cazul persoanelor mioape, dificultățile de vedere apar atunci când ochiul trebuie să vizualizeze obiecte aflate la distanță.

Cu alte cuvinte, ochiul miop se comportă normal la vederea de aproape, însă problema este vederea la distanță. Totodată, se știe despre miopie că este viciul de refracție care provoacă dureri oculare, cefalee, dar și o senzație aproape continuă de oboseală la nivelul ochilor.

Cât despre cauze, studiile efectuate arată că ereditatea este una dintre cele mai frecvente cauze ale apariției miopiei. Cu înaintarea în vârstă, dioptriile pot crește, iar ochiul trebuie să depună mai mult efort pentru o vedere clară. O categorie de risc aparte o au femeile însărcinate, întrucât datorită schimbărilor survenite în organism pe timpul sarcinii, miopia poate să se agraveze. În cazul unei miopii medii, de peste -3 nu este indicată nașterea naturală, întrucât acesta poate duce la dezlipirea retinei.

Întrebarea pe care și-o pun majoritatea persoanelor este următoarea: miopia se vindecă? Din nefericire, ochelarii și lentilele de contact nu vindecă miopia, ci ajută ochiul să vadă clar chiar și la distanță. Dioptriile nu vor scădea doar prin purtarea ochelarilor de vedere sau a lentilelor de contact.

Hipermetropia – Ce este? Care sunt cauzele hipermetropiei?

Dacă miopia este un viciu de refracție a cărui dioptrii le recunoaștem pentru că sunt cu minus, hipermetropia este exact opusul. Hipermetropia se caracterizează prin vedere încețoșată nu doar la distanță, cât și la aproape, dioptriile fiind marcate cu plus.

În cazul hipermetropiei putem vorbi, în primă instanță, despre o focalizare a razelor de lumină deficitară, în spatele retinei. De regulă, dacă aceasta este prezentă încă de la naștere, pe parcursul vieții se poate ameliora. Însă nu sunt puține nici cazurile în care, hipermetropia, în orice fază a ei, poate fi urmată chiar și de astigmatism.

Este o problemă oftalmologică des întâlnită și, de cele mai multe ori, se moștenește de la părinți. Dacă ambii părinți suferă de acest viciu de refracție, șansele ca urmașii să aibă hipermetropie sunt mari.

Astigmatism – Ce este? Care sunt cauzele astigmatismului?

Astigmatismul, un viciu de refracție frecvent întâlnit, poate fi recunoscut prin prisma unei vederi neclare nu doar de aproape, ci și de la depărtare.

Vederea neclară caracteristică astigmatismului este pusă pe seama curburii neregulate a corneei sau din cauza formei neregulate a cristalinului. Astfel, dacă în mod normal, în cazul ochiului emetrop forma este rotundă, în cazul ochiului cu astigmatism, aceasta este ovală.

Ce se întâmplă cu razele de lumină în cazul ochiului cu astigmatism? Acestea vor fi distorsionate și nu focalizate, așa cum ar trebui în mod normal la nivelul retinei.

Cei care suferă de astigmatism au vederea neclară la toate distanțele și își solicită în mod permanent ochii.

Astigmatismul poate apărea atât pe parcursul vieții, în urma unor infecții, dar poate fi și congenital, adică, de cele mai multe ori, ne naștem cu el.

Corecția astigmatismului se face cu ochelari sau lentile de contact, iar pentru o soluție permanentă se aplică la o intervenție chirurgicală refractivă.

Presbiopia – Ce este? Cum se manifestă aceasta?

Am ajuns și la presbiopie. Aceasta, în comparație cu miopia, hipermetropia și astigmatismul, nu face parte din categoria viciilor de refracție. Și atunci, ce este presbiopia? Presbiopia nu este altceva decât dificultatea de a vedea orice obiect situat aproape de ochi într-un mod clar.

Presbiopia, de asemenea, este o cauză a scăderii puterii de acomodare a ochiului. Acomodarea are un efect dublu asupra cristalinului. Aceasta mărește puterea dioptrică, pentru a putea oferi ochiului capacitatea de a vedea foarte bine de aproape. Presbiopia apare odată cu înaintarea în vârstă, tocmai pentru că odată cu trecerea anilor, elasticitatea cristalinului se pierde.

Scăderea capacității de a vedea clar obiectele este, cel mai adesea, caracteristică perioadei de după 40 de ani. Întotdeauna, ochiul presbiop va întâmpina dificultăți când vine vorba de citit sau de scris.

Laserul Zeiss Excimer MEL 90 și corectarea viciilor de refracție

PRK (Photo Refractive Keratektomy) este una dintre metodele cele mai folosite în corectare viciilor de refracție. Această metodă specifică și extrem de eficientă se poate realiza cu ajutorul aparatului laser Zeiss Excimer MEL 90.

Laserul cu excimeri este folosit de mai bine de 30 de ani, acesta oferind exact ceea ce are nevoie medicul și pacientul: confort sporit, frecvență mare a impulsurilor și radiație laser redusă.

Această tehnică are la bază proprietatea epiteliului cornean, care se poate regenera în mod natural. Prin PRK se îndepărtează o parte din acest epiteliu cornean, corneea remodelându-se ulterior cu ajutorul laserului. Rezultatul este corectarea dioptriilor.

Câte dioptrii se pot corecta prin tehnica PRK?

  • În cazul miopiei, până la -8 dioptrii;
  • În cazul astigmatismului miopic, până la 3-4 dioptrii;
  • În cazul hipermetropiei, până la +4-5 dioptrii.

Indicații pentru perioada dinaintea intervenției

Dacă ești purtător de lentile, îți recomandăm să renunți la purtarea acestora înainte cu treizeci de zile. De asemenea, ultimele două zile înainte de operație sunt foarte importante, întrucât pacientul trebuie să urmeze un tratament. Acesta constă în utilizarea de picături sub formă de antibiotic.

Ce investigații se fac înainte de intervenție?

Înaintea efectuării operației de corectare a viciilor de refracție sunt necesare câteva investigații medicale. Acestea au rolul de a stabili dacă operația poate fi efectuată în condiții de siguranță, respectiv dacă grosimea epiteliului cornean permite acest tip de intervenție.

Medicul specialist oftalmolog va efectua un pachet de analize privind următoarele:

– acuitate vizuală

– refractometrie

– cicloplegie

– topografie corneană

– pupilometrie.

Operația și durerea aferentă acesteia

Operația care are la bază tehnica PRK nu este o operație dureroasă și nici una lungă. Medicul va apela la o anestezie locală, folosindu-se doar de picături. Chiar dacă este vorba despre ambii ochi, operația nu este una lungă, durând aproximativ 15 minute.

Operația, desi în majoritatea cazurilor nu apar probleme, nu este scutită de riscuri și complicatii legate de tehnică, dar mai ales de particularitățile reacționale ale organismului. Pot apărea mici hemoragii conjunctivale, epitelizare prelungită sau infiltrări corneene.

Totodată, nu este exclusă o ușoară sub sau supracorecție care uneori să necesite o reintervenție sau o mică corecție optică în anumite împrejurări (TV, conducerea auto, mai ales seara), sau după 40 de ani la citit.

După operație, este normal să apară disconfort sub formă de durere la nivelul ochilor, însă acestea se vor trata conform planului de tratament pregătit de medicul curant.

Ce nu poți face după operația cu laserul Zeiss Excimer MEL 90?

O discuție cu medicul în acest sens este extrem de importantă. Ca pacient abia operat, NU trebuie să:

  • Te freci la ochi și să apeși globul ocular, minim 3 luni;
  • Mergi la piscină sau mare și să faci baie, aproximativ o lună;
  • Te machiezi;
  • Faci efort fizic în exces;
  • Faci saună sau să mergi pe plajă;
  • Te expui la praf, vânt sau curent.

Ce se recomandă?

Medicul curant va prescrie un plan de tratament care se va întinde pe o perioadă de câteva luni. În general, se vor prescrie:

  • tratament local cu antibiotic și antiinflamator,
  • portul ochelarilor de soare cu filtru UV, în primele 3-6 luni,
  • utilizarea de lacrimi artificiale de 2-3 ori/zi sau ori de câte ori pacientul simte înțepături și jenă locală.

Este deosebit de important ca pacientul să se prezinte la toate controalele stabilite de medicul curant și să urmărească cu strictețe planul de tratament prescris.

Durata tratamentului postoperator

De regulă, tratamentul postoperator se extinde pe o durată de câteva luni. Ne referim aici la utilizarea tratamentului prescris de medicul specialist oftalmolog, dar sunt la fel de importante și controalele periodice. Controlul postoperator se face la 3-4 zile pentru scoaterea lentilelor de contact terapeutice, respectiv la 1, 3, 6, 12 luni, sau oricând apare un simptom anormal, ori scade vederea.

În cazul în care vorbim despre complicații precum edem cornean, regresie, sensibilitate ridicată la lumini sau vindecare mult prea lentă, tratamentul poate suporta modificări. Evaluarea rezultatului final se face la 3-6 luni, în funcție de gradul defectului vizual corectat.

Trebuie reținut că rezultatul operației pe termen lung depinde, în mare măsură, de modul în care pacientul se va îngriji și va urma tratamentul prescris de medicul curant.

Avantajele laserului Zeiss Excimer MEL 90

  • este o intervenție minim invazivă, cu anestezie locală
  • durează maxim 15 minute
  • asigură rezultate stabile
  • rate mici de regresie
  • este o intervenție sigură, realizată în mod automat, pe baza datelor introduse de medic
  • facilitează un proces de recuperare rapid

OFERTĂ PROMOȚIONALĂ


4000 de lei/intervenție la ambii ochi

Doar în perioada noiembrie 2021-ianuarie 2022

Pachetul de analiză pre-operator costă: 350 lei

Te aşteptăm cu drag la o consultaţie de specialitate!

Programare