ARTICOLE

Tratamentele antireflex: de la basic la premium

Tratamente antireflex la ochelari
Tratamentele antireflex la ochelari

Tratamentele antireflex pentru lentile functioneaza ca un invelis protector pentru acestea. Exista mai multe tipuri de tratamente antireflex pentru lentile, iar cel mai mare avantaj al acestora este ca asigura o vedere transparenta, clara, permitand purtatorului  o vizualizare libera si fara reflexii in zona vizuala a acestuia.  In masura in care tehnologiile avanseaza, durabilitatea tratamentelor antireflex este mult mai indelungata.

De la basic la premium

Exista lentile cu tratamente antireflex  basic care au o rezistenta buna la zgarieturi, o curarare usoara si lipsa reflexiilor. Cele medium urca putin in caracteristici asta insemnand adaugarea unor straturi de tratamente antireflex care resping atat praful cat si murdaria.

Tratamentele premium au toate beneficiile mentionate mai sus, plus o protectie impotriva ultravioletelor in masa lentilei transparente. Din categoria celor premium mai fac parte si lentilele cu tratament antireflex impotriva luminii albastre, cele care au caracteristica de a filtra lumina ultravioletelor si implicit cea albastra, lasand lumina esentiala sa treaca.

Pe langa tratamentele antireflex exista si letilele fotocromice care ne protejeaza de lumina ultravioletelor si anume lentilele transitions.

Impreuna cu prietenii de la ESSILOR ROMANIA dorim sa va oferim cateva informatii despre noile tehnologii ale lentilelor Transitions VIII.

Lentilele fotocromatice de la Essilor

Lentile fotocromice: sunt lentile care au un factor de transmisie variabil, functie de natura si intensitatea luminii si de temperatura ambianta. Cresterea absorbtiei de lumina este provocata de radiatiile ultraviolete din lumina ambianta. 70% din gradul de inchidere se obtine dupa un minut de expunere. Lentila isi regaseste transparenta in proporţie de 50% in 5 minute.

TRANSITIONS SINGATURE – cu tehnologia Transitions Light Intelligent, ochelarii se adapteaza automat la schimbarile conditiilor de lumina si ajuta la protectia impotriva luminii albastre nocive la interior si in aer liber. Raspunzand la lumina din jurul nostru, lentilele se schimba in mod inteligent de la deschise la inchise cand mergeti afara, si se fac din nou deschise cand intrati in casa. In plus, contribuie la protectia impotriva razelor UV si a luminii albastre nocive la interior si afara.

Combinati modelul de lentile corectoare cu o tehnologie de lumina inteligenta care protejeaza ochii in mod avantajos la interior si in aer liber. Transitions Signature este cea mai rapida și mai receptiva tehnologie, care se adapteaza constant la conditiile de lumina din jur. Cand sunt expuse la lumina naturala, miliardele de molecule fotocromice aflate in tehnologia Transitions Signature Chromea7 incep sa recalibreze, iar cantitatea optima de lumina ajunge la ochi, indiferent daca sunteti in aer liber si este soare puternic sau innorat.

TRANSITIONS XTRACTIVE – puteti obtine cea mai inchisa nuanta disponibila care se adapteaza la conditiile de lumina. Atunci cand este integrata in solutia pentru lentile, vedeti cum lentila se adapteaza in mod inteligent de la o lentila deschisa la o nuanta inchisa si experimentati un confort vizual fara efort, la schimbarile de intensitate a luminii.

TRANSITIONS STYLE COLORS este tehnologia fotocromica eleganta pentru cei care doresc sa fie la moda. Lentilele Transitions Style se adapteaza cu lumina pentru a-ti complimenta ramele si pentru a diminua stralucirile nedorite. Disponibile in 4 culori vibrante pentru a va exprima stilul.

TRANSITIONS STYLE MIRROS cu tehnologia fotocromica cu efect de oglinda care va permite sa creati un look cool. Nuanta si intensitatea oglinzii se vor adapta pe masura ce va deplasati din interior in exterior. Disponibil in 4 culori diferite pentru a va exprima stilul.

Sursa www.essilor.ro

Alexandra Vezeteu, optometrist

Te aşteptăm cu drag la o consultaţie de specialitate!

Programare