ARTICOLE

Vedere de nota 10 la început de an școlar

În fiecare nou început, găsim o sursă de energie care ne dă putere!

Da, este vorba despre începutul școlii, cu creioane colorate, caiete noi și cărți încă necitite care vor umple ghiozdanele celor mici. Pentru noi, părinții, să bifăm încă un lucru de pe lista pentru noul an școlar poate fi chiar distractiv!

Când întocmești această listă pentru copilul tău, nu uita să incluzi și o programare la medicul oftalmolog.

La vârste preșcolare sau școlare, creșterea copiilor devine mai accelerată, iar vederea lor se poate schimba foarte rapid. Pentru a depista din timp eventuale probleme ce pot apărea în dezvoltarea vederii, se recomandă efectuarea unui control oftalmologic anual.

Și când ar fi un moment mai potrivit pentru un astfel de control, dacă nu înaintea sau în momentul începerii noului an școlar?

Copiii se plâng cel mai frecvent de dureri de cap (cefalee), un simptom care poate fi cauzat de probleme oftalmologice. Vederea modificată sau încețoșată poate distrage atenția copiilor în timpul cursurilor, iar privitul la tablă și suprasolicitarea le pot da dureri de cap.

Un aspect care face și mai dificilă depistarea din timp a problemelor oftalmologice la copii este faptul că ei, deseori, nu realizează că vederea lor nu este la capacitatea normală și consideră anumite afecțiuni ca fiind naturale. Dacă, spre exemplu, un copil are vederea în ceață sau nu distinge clar obiectele aflate la depărtare, el nu va realiza că are o problemă și va considera că așa vede toată lumea.

Tulburările de vedere netratate se pot transforma în probleme serioase pe termen lung. Pe termen scurt, acestea pot afecta rezultatele școlare ale copilului, iar soluția este, de cele mai multe ori, o simplă pereche de ochelari.

Un consult oftalmologic complet poate evalua toate devierile ce pot apărea la nivel ocular:
– Hipermetropia
– Miopia
– Astigmatismul
– Strabismul (alinierea defectuoasă a ochilor)
– Ambliopia (ochiul leneș)

Oferă-i copilului cel mai bun avantaj la începutul noului an școlar și programează-i o consultație la medicul oftalmolog!

Te așteptăm cu drag la clinica oftalmologică Q Vision unde, cu ajutorul medicilor specializați în oftalmologie pediatrică și a aparaturii de ultimă generație, asigurăm cel mai bun tratament pentru cei mici, fără discomfort sau efort din partea lor.

Pentru programări și informații, ne poți contacta la telefon 0786.16.00.64 sau prin completarea formularului de programare pe care-l găsiți făcând click aici.

Doctor oftalmologic Maria Cociș Q Vision
Medic Specialist Oftalmolog Maria Cociș Q Vision

Q Vision vă dorește un început de nota 10!

– – – –

Q Vision, centru privat de oftalmologie:
Adresă: Strada Nicolae Pascaly nr. 7, Cluj
Telefon: +4 0264 70 20 40 / +4 0786 16 00 64
E-mail: office@q-vision.ro
Facebook: Q Vision
Program: Luni – Vineri: 8:00 – 20:00. Sâmbătă și duminică: închis.

Te aşteptăm cu drag la o consultaţie de specialitate!

Programare